open-navfaktor-logo
search
Od ranije poznat policiji
Uhapšen Banjalučanin Nenad Radinković, osumnjičen za otmicu sugrađanina: Tražio otkupninu, dio i dobio
AUTOR: B. S.
21.05.2024. u 15:39
get url
text
Nenad Radinković
Nenad Radinković
FOTO: Faktor
Banjalučanin Nenad Radinković uhapšen je zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela među kojima je i otmica, koja se desila prije dva dana, 17. na 18. maj ove godine.
Kako saznajemo, otmica se desila u okolini Banje Luke, a Radinković je osumnjičen da je oteo muškarca i za njegov otkup od porodice tražio veliku sumu novca.
- Istraga još traje, sumnja se da je tražio između 200.000 i 500.000 KM. Dio novca je i dobio. U toku je ispitivanje - kazao nam je izvor iz istrage.
Uhapsili su ga pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i predali danas u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.
Sumnjiči se da je počinio krivična djela sprečavanje dokazivanja, otmica u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
Radinković je od ranije poznat policiji.
Učestvovao je u saobraćajnoj nesreći koja se desila 2011. godine u Banjoj Luci, a u kojoj je poginuo Banjalučanin Nikola Đurović i zbog toga je osuđen na četiri godine zatvora. Nakon presude pobjegao je u Francusku gdje je uhapšen 2013. godine zbog krijumčarenja oružja.
Neposredno nakon bjekstva iz RS-a, za Radinkovićem je bila raspisana Interpol potjernica.
Saobraćajna nesreća za koju je  pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog pogibije 20-godišnjeg Đurovića, godinama je intrigirala javnost. Đurovićevi roditelji godinama su tražili od nadležnih institucija u Republici Srpskoj da ponovno otvore istragu o saobraćajnoj nesreći u kojoj su izgubili sina. Oni su otvoreno izrazili sumnju u zvaničnu verziju stravične nesreće koja se dogodila 21. augusta 2011., uz kvalifikacije da je smrt njihovog sina, a koji je tri dana kasnije umro u bolnici, skrivio jedan visokopozicionirani funkcioner RS-a.
Nenad Radinković, sprovođenje u Tužilaštvo RS-a
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.