open-navfaktor-logo
search
Akcija "Stočar"
Uhapšen dvojac iz Banja Luke zbog krađa, policija pronašla i oduzela tele, janjad...
AUTOR: Faktor
15.06.2024. u 10:01
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
FOTO: Agroklub.ba
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji s policijskim službenicima policijskih uprava Prijedor i Mrkonjić Grad, uhapsili su dvije osobe iz Banja Luke zbog više krađa. 
- Ove osobe, inicijala  R.K. i R.M., su osumnjičene da su od 20. maja do 13. juna na području Banja Luke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinile više krivičnih djela krađe, te da su oštećenim pričinile materijalnu štetu od oko 5.000 KM - saopćili su jutros iz PU Banja Luka.
U operativnoj akciji kodnog naziva "Stočar", a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci i uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, policija je jučer pretresla kuću, pomoćne objekte i pokretne stvari koje koristi R.K.
Tada je pronađena i oduzeta sitna stoka, odnosno tele i janjad, građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.
- U toku je kriminalistička obrada navedenih osoba, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv R.K. i R.M. bit će podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima - navedeno je u saopćenju.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.