open-navfaktor-logo
search
Akcija FUP-a i MUP-a
Uhapšene dvije osobe iz Novog Travnika: Uz prijetnju silom iznuđivali novac od zastupnika u Skupštini SBK
Osim za iznudu, sumnjiče se za izazivanje opće opasnosti, neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
AUTOR: Faktor
16.05.2024. u 13:08
get url
text
Tokom pretresa pronađen i novac
Tokom pretresa pronađen i novac
FOTO: FUP
Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona uhapsili su danas dvije osobe inicijala V. B. (1975. godište) i A. V. (1987. godište) iz Novog Travnika, zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, između ostalog, iznudu.
Akciju kodnog naziva "Dolina" proveli su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. 
Uhapšeni se sumnjiče za iznudu, te izazivanje opće opasnosti, neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
- Osumnjičene osobe su duži vremenski period, s ciljem stjecanja protivpravne imovinske koristi, uz prijetnju silom, od zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona vršili iznudu, odnosno zahtijevali određeni novčani iznos - saopćeno je iz FUP-a.
Prilikom pretresa pronađen je veći broj komada vatrenog oružja, određena količina kanabisa, veća količina novca, te mobilni telefoni i sim kartice koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela.
- Navedene osobe bit će predate Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog Kantona na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona nastavljaju poduzimati radnje iz svoje nadležnosti u cilju nastavka dokumentovanja krivičnih djela i drugih počinilaca koji se mogu dovesti u vezu s istim - dodaju iz FUP-a.
Akcija Dolina
FOTO: FUP
Akcija Dolina
FOTO: FUP
Akcija Dolina
FOTO: FUP
Akcija Dolina
FOTO: FUP
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.