open-navfaktor-logo
search
Sarajevogas
Brošura za potrošače: Kako provjeriti gasnu instalaciju
U ovom preduzeću sugerišu svim vlasnicima unutrašnjih gasnih instalacija da prije početka grijne sezone angažuju ovlaštenog servisera koji će izvršiti servisiranje gasnog aparata, te dimnjačara koji će izvršiti kontrolu dimnjaka, ventilacionih kanala i priključnih dimovodnih cijevi
10.09.2019. u 08:11
get url
text

Prva polovina septembra pravo je vrijeme da provjerite ispravnost bojlera, radijatora i dimnjaka u svojim domovima i pripremite ih za predstojeću grijnu sezonu.

S tim u vezi u KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo i ove godine su pred početak grijne sezone svim korisnicima prirodnog gasa dostavili printanu brošuru, pod nazivom "Upute korisnicima prirodnog gasa."

{$galerijaFotografija}

- Ove godine brošuru dostavljamo uz račune za utrošeni gas za mjesec august, a ona sadrži sve važne elemente na koje svaki kupac prirodnog gasa treba da obrati pažnju, kao i mjere koje treba poduzeti u slučaju eventualno uočene nepravilnosti na unutrašnjoj gasnoj instalaciji. Ono što želimo posebno naglasiti, obaveza vlasnika je održavanje unutrašnjih gasnih instalacija. Pod unutrašnjom gasnom instalacijom podrazumijeva se instalacija od izlaza iz regulaciono mjernog seta, uključujući gasne vodove, gasne aparate, sistem za opskrbu zrakom za sagorijevanje i sistem za odvod odlaznih gasova – kazali su iz Sarajevogasa.

U ovom preduzeću sugerišu svim vlasnicima unutrašnjih gasnih instalacija da prije početka grijne sezone:

- angažuju ovlaštenog servisera koji će izvršiti servisiranje gasnog aparata,

- angažuju dimnjačara koji će izvršiti kontrolu dimnjaka, ventilacionih kanala i priključnih dimovodnih cijevi - ako koriste gasni aparat dimnjačne izvedbe. U ovom slučaju potrebno je očistiti i otvore za dovod zraka za sagorijevanje.

slika2.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.