open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Danas oblačno sa kišom, očekuju se jači udari vjetra
Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno kiša može padati na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne i to uglavnom u poslijepodnevnim i večernjim satima.
09.02.2024. u 07:44
get url
text

Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli period. Blizina pogoršanja, povećana naoblaka i povremena južina, kod osjetljivih osoba uzrokovat će jačanje tegoba. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom.

Negativni utjecaj promjene bit će izraženiji u Hercegovini i na jugozapadu Bosne većim dijelom dana, a sa kasnim poslijepodnevnim i noćnim satima proširit će se i na ostale dijelove zemlje.

U subotu će biti oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Manja vjerovatnost za padavine na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Intenzivnije padavine u sjevernim područjima Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni.

U nedjelju će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina je moguć slab snijeg. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.