open-navfaktor-logo
search
Nova promjena
Jutros pretežno oblačno sa kišom, popodne nam stiže snijeg
U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskom.
19.01.2024. u 07:57
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 (°C): Bjelašnica 0; Prijedor 4; Gradačac i Sanski Most 5; Bihać, Ivan-sedlo i Sokolac 6; Banja Luka, Bijeljina i Zenica 7; Doboj, Drvar, Sarajevo i Tuzla 8; Bugojno, Livno i Trebinje 9; Široki Brijeg 10; Mostar 12; Stolac 13; Neum 14°C.

Danas tokom dana postepeno zahlađenje sa sjevera koje će uvjetovati prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Prijepodne zahlađenje bi zahvatilo sjeverna područja, a u drugom dijelu dana će se proširiti na veći dio zemlje. Na krajnjem jugu bi se zadržala kiša.

Vjetar umjerene jačine. U Bosni će vjetar prijepodne promijeniti smjer sa juga na sjever, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer u večernjim satima.

U Bosni temperatura zraka prijepodne većinom između 5 i 11°C, s tim što će u sjevernim područjima temperatura zraka početi da opada već prijepodne, a u drugom dijelu dana i u ostalim područjima. U Hercegovini bi se zadržalo toplo veći dio dana sa temperaturama od 8 do 16°C, a zahlađenje se očekuje u večernjim satima.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskom. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu se očekuje zahlađenje i kiša će preći u snijeg.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.