open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Kakvo će vrijeme biti u naredne dvije sedmice, kad i gdje će biti kiše i snijega
Nastavlja se period natprosječno visokih temperature zraka u Bosni i Hercegovini.
08.02.2024. u 09:58
get url
text

Uz neuobičajenu toplinu slijedi vjetrovitije i oblačnije vrijeme s kišom. Intenzivnija kiša u dane vikenda (10. i 11. februara) izgledna je na jugu i jugozapadu. Najmanje kiše očekuje se na sjeveru i sjeveroistoku zemlje. Na visokim planinama moguć je slab snijeg ili susnježica.

Puhat će umjeren vjetar sa jakim udarima na jugu i jugozapadu. Nestabilne vremenske prilike prognoziraju se i početkom naredne sedmice. Sredinom sedmice zadržat će se pretežno oblačno i toplo vrijeme za ovo doba godine, ali bez padavina.

Minimalne temperature zraka do kraja radne sedmice varirat će između 4°C i 10°C u Bosni, u Posavini do 12°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10°C i 16°C, na sjeveru zemlje do 18°C. Početkom sljedeće sedmice, očekivane minimalne temperature biće od 4°C do 10°C, a maksimalne temperature u zemlji do 14°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima od ponedjeljka (19. februara) prognozira se pretežno oblačno. Moguća je slaba kiša u centralnim i sjevernim područjima, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u vremenskoj prognozi za period do 22. februara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.