open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Na GP Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac pojačan promet teretnih vozila na izlazu iz BiH
Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog servisiranja tunela Gaj i Igman, do sutra (22.04.) do 20 sati, saobraćaj se preusmjerava dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.
21.04.2020. u 11:07
get url
text

Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a apeluje se na vozače da na ovoj dionici voze znatno smanjenom brzinom.

Na magistralnim putevima Srbljani-Bosanska Krupa (kanjon Une) i Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica) u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu radova saobraća usporeno, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.