open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Na sjeveroistoku Bosne oblačno s pljuskovima, u ostatku BiH pretežno sunčano
AUTOR: Faktor
23.05.2024. u 08:42
get url
text
Na sjeveroistoku Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a u ostatku zemlje pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni ima magle.
Temperature zraka u osam sati: Bjelašnica 5 stepeni Celzijusa; Ivan-sedlo, Sokolac 8; Bugojno 9; Široki Brijeg 10; Sarajevo 11; Drvar, Livno, Zenica 12; Banja Luka, Prijedor, Srebrenica 13; Bihać, Trebinje, Tuzla, Zvornik 14; Bijeljina, Sanski Most 15; Mostar 16 i Neum 18.
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.
Danas će u sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne prijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, koji mogu biti praćeni i grmljavinom. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana, što može usloviti lokalne pljuskove. Vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne slab do umjeren, zapadni i jugozapadni, u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.
U Sarajevu će biti sunčano uz umjeren porast naoblake. U drugom dijelu dana su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 24  stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološog zavoda BiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.