open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Nestabilno s kišom i pljuskovima, kakvo nam vrijeme donosi početak novembra
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne.
31.10.2023. u 07:48
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 13; Bijeljina 14; Široki Brijeg 15; Bugojno, Livno i Mostar 16; Drvar 17; Sarajevo 18; Trebinje i Zenica 19; Gradačac 20; Bihać, Sanski Most i Stolac 21; Banja Luka, Doboj, Neum i Tuzla 22°C.

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U Sarajevu djelomično vedro. U drugoj polovini dana povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini prije podne umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana se očekuje naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. 

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša je moguća u jutarnjim satima. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne ponovo se krajem dana očekuju slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C. 

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i jačim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Mogući su i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, saopćeno je iz FHMZ. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.