open-navfaktor-logo
search
Kiša na zapadu
Pretežno oblačno jutro, ponegdje se očekuju olujni udari juga
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u zapadnim područjima je registrovana i slaba kiša.
23.02.2024. u 08:11
get url
text

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo 6, Livno 7, Sokolac 8, Drvar 9, Bugojno, Sarajevo i Zenica 10, Bihać, Prijedor, Široki Brijeg i Trebinje 11, Bijeljina, Gradačac, Mostar i Sanski Most 12, Doboj, Stolac i Tuzla 13 te Banja Luka i Neum 14 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Slaba kiša se očekuje u noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do deset, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.