open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Sutra u Bosni slab snijeg, u većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano
Pretežno sunčano danas je na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne je bilo dosta niske oblačnosti koja se lokalno smanjila.
11.01.2024. u 14:07
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Ivan-sedlo -6; Bijeljina i Tuzla -4; Banja Luka i Bihać -3; Bugojno, Doboj, Drvar, Sanski Most i Sarajevo -2; Gradačac i Prijedor -1; Zenica 0; Livno 2; Mostar 6; Široki Brijeg 7; Stolac i Trebinje 8; Neum 9 stepeni.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje sa sjevera. U Bosni lokalno može padati veoma slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na jugu do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 0 (nula), na jugu od 5 do 9 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna oko - 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.