open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U našoj zemlji danas oblačno sa kišom, kakvo će vrijeme biti do subote
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
13.12.2023. u 07:57
get url
text

Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći širom zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni.

Tokom noći u Bosni vjetar mijenja smjera na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je lokalno moguća slaba kiša. Više padavina tokom noći. Jutarnja temperatura oko osam, a dnevna oko 13 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Nestabilno i vjetrovito vrijeme loše će djelovati na osjetljive osobe. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će jačati sa odmicanjem dana.

Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, reumatskih bolova, lošijeg raspoloženja, u noći problemi sa snom. Poželjno je izbjegavati teže fizičke aktivnosti.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Tokom poslijepodneva u Hercegovini prestanak padavina. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od četiri do osam, na jugu do 11, a dnevna od šest do 10, na jugu do 13 stepeni Celzijusa.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka od nula do četiri, na jugu do osam, a dnevna od dva do šest, na jugu od osam do 12 stepeni Celzijusa.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U nizinama centralne i istočne Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka od minus četiri do dva, na jugu do pet, a dnevna od nula do šest, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.