open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U većini naše zemlje danas oblačno, više sunca na jugu: Kakvo će vrijeme biti do subote
U Bosni i Hercegovini danas malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna.
24.01.2024. u 07:54
get url
text

Tokom dana, postepeno povećanje oblačosti. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i nula, na jugu do pet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i devet, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko minus tri, a najviša dnevna oko tri stepena Celzijusa.

Slično kao i proteklog dana, uz opću sliku, koja će se djelimično popraviti, ponajviše zbog blagog porasta temperatura. Oblačno vrijeme pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba bit će malo slabije izražene.

Poželjno je posvetiti više pažnje primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra i večeri. U gradskim sredinama moguće su epizode zagađenijeg zraka, stoga je preporučljivo informisati se, provoditi mjere zaštite i povremeno reducirati boravak na otvorenom.

U četvrtak u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne i sredinom dana u nizinama sa prolaznom slabom kišom, a u višim područjima sa snijegom. Na jugu zemlje bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu zemlje do pet, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusa.

U petak više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i jedan, na jugu do pet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

U subotu Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili slabom kišom, uglavnom prijepodne. U Hercegovini sunčano i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između dva i osam, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.