Popularni mostarski pjevač više od godinu je u vezi sa Darjanom Stančević

Popularni mostarski pjevač Adnan Jakupović u posljednje vrijeme ima mnogo razloga za sreću. Proteklih mjeseci odličnom pjevaču, koji je poznat po specifičnom glasu i baladama, ali i koji slovi kao veliki boem, na svim poljima cvjetaju ruže.

Naime, uskoro će publiku obradovati novom pjesmom "Hoću sunce", koju potpisuju njegovi dugogodišnji saradnici Dino Muharemović i Mahir Sarihodžić. Kada je u pitanju privatni život, Jakupović će uskoro u Mostaru stati pred matičara zajedno sa svojom izabranicom Darjanom Stančević.

- Čemu vakat, tome je i vrijeme. Još nismo odredili datum, ali sigurno je da će biti u oktobru. Od svadbe neću praviti nikakvu pompu. To će biti samo za uži krug prijatelja i porodice. Naravno, pozvat ću i nekoliko kolega. Za dobru atmosferu bit će zadužen Berin Buturović sa svojim bendom. Kum će mi biti moj dugogodišnji prijatelj Armin Hadžić Denza - govori na početku razgovora za Faktor Adnan Jakupović čija buduća supruga je vlasnica salona ljepote.

Nedavno je snimio i spot za pjesmu "Hoću sunce", za koji je režiju uradio Anis Mujanović.

- Mislim da imamo ljetni hit. Spot smo jednim dijelom snimali na Neretvi, gdje se najviše volim odmarati. To je moj raj i mir. Nekoliko detalja je snimljeno u Sarajevu. Neretva je uvijek moj izbor. Tu sam svoj na svome. Danima mogu biti sam na splavu i uživati u pecanju. Ova pjesma je malo brža, ali najesen se već vraćamo sa jednom baladom mog Dine Muharemovića. On zna moju emociju i šta mi odgovara – nastavlja popularni Mostarac.

Nadalje, ističe da u posljednje vrijeme slabije nastupa po klubovima jer ne želi da se prilagođava muzičkim trendovima.

- Muzikom i pjevanjem se bavim jer to volim. Dobio sam ponude raznih tekstopisaca, ali jednostavno to ne bih bio ja. Ne mogu sebi dopustiti da snimam nešto što ne želim, a ne bih to sebi mogao ni oprostiti. I ovako imam dovoljno posla. Većinom radim privatne zabave i svadbe. Nedavno sam imao odličan nastup u Bijelom baru u Mostaru. Pjevao sam četiri sata bez prestanka – zaključuje Adnan.