Hamza Sokolović ponovo je pokazao svoj raskošni muzički talenat. Naime, pjevač iz Konjica u Zvezdama Granda osvojio je maksimalnih šest glasova i plasirao se u šesti krug popularnog muzičkog takmičenja.

Hamza je simpatije žirija, ali i publike ispred malih ekrana osvojio interpretacijama hitova "Med i slatko grožđe" Nikole Rokvića i "Nisam za tebe" Harisa Džinovića. Velike zasluge za njegov uspješan nastup pripadaju njegovom mentoru Draganu Stojkoviću Bosancu.

- Više sam nego zadovoljan kako sam se predstavio žiriju i publici. Znači da sam dobro pjevao kada me je pohvalila Marija Šerifović. Jelena Karleuša kao Jelena. Jednom sam joj super, drugi put nisam. Ovaj put mi je rekla da izgledam kao narodni zastupnik. To i nije loše, jer me je ranije nazvala kamiondžijom – kaže na početku razgovora za Faktor Hamza Sokolović.

Kako dodaje, odlično se slaže sa Stojkovićem koji mu je velika podrška u Zvezdama Granda.

- Koronavirus nam kao i svima pravi probleme. Ipak smo se nekako dobro pripremili. Snimke kako pjevam Bosancu sam slao preko vibera, a onda smo to zajedno korigovali. Nedavno sam bio u Beogradu i već smo pripremili pjesme za šesti krug – govori Hamza koji dodaje da mu je Haris Džinović favorit među zvijezdama narodne muzike.

Sokolović se pjevanjem počeo baviti kao dječak. Velika podrška su mu od malih nogu roditelji Salko i Belma, brat Harun te sestra Lamija, koja također pokazuje ljubav prema muzici.

- Sve je krenulo na dječijim festivalima, a od 17 godine počeo sam intenzivno nastupati. Do sada imam snimljenu jednu pjesmu kojom sam se predstavio na Ilidžanskom festivalu, a radili su je Mirko Šenkovski Geronimo i Fahrudin Pecikoza. Karijera mi je trenutno na prvom mjestu. Vjerujem da će mi Zvezde Granda biti odskočna daska. Konjic je uvijek imao dobre pjevače. Nadam se da ću nastaviti tu tradiciju – zaključuje Hamza.