Shadow light pramenovi idealan su izbor za one koji ne vole da svaki mjesec idu kod frizera, jer sa ovom frizurom ne morate se mjesecima farbati.

Nekada je dovoljna mala promjena da dobijete potpuno nov izgled. Međutim, ukoliko niste neko ko voli ekstremne cut-ove ili drastične promjene same boje, pramenovi su idealno rješenje, a ove jeseni jedni od najtraženijih su shadow lights.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cihangir Arıcı (@cihangirofficiall34)

Idealni su za sve boje kose, jer nije riječ toliko o samoj nijansi, koliko o tehnici kojom kosa dobija "dubinu", volumen, a opet lice se uokviruje na najljepši način i vraća mu se mladolikost.

Posebna prednost je to što ste sa ovim tipom pramenova mirni barem nekoliko mjeseci kada je riječ o posjeti frizeru, jer ne zahtijevaju često farbanje i "popravke".

No o čemu je tačno riječ?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erhan Çelik (@erhanncelik5)Shadow lights je tehnika kojom se kosa posvjetljuje u nekoliko nijansi, kao da ste "uhvatili Sunce", a potom tonira, dok su pramenovi različitih debljina i postavljeni nešto niže nego što je to riječ kod klasičnih - slično kao kod balajaža.

Korijen ostaje taman čime se "sjenči" frizura i naglašavaju krajevi, a ne nužno korijen kose. Također, pramenovi su nešto viši u prednjem dijelu lica kako bi dale više "svjetla" i naglasili jagodice.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cihangir Arıcı (@cihangirofficiall34)

Ova tehnika može se kombinirati i sa pomenutim balajažom ali i sa baby lights, koji su veoma bili popularni tokom ljeta. Krajnji rezultat je prirodni, a opet osvježeni izgled, te ne čudi što je ovakav način nijansiranja među popularnijim ove jeseni, a u nastavku pogledajte još neke primjere ovakvog nijansiranja.

Izvor: Faktor/Elle