Princeza Iman bint Abdullah od Jordana i Jameel Alexander Thermiotis vjenčali su se u palači Beit al Urdun u Ammanu u krugu porodice, bliskih prijatelja i svjetskih dužnosnika.

Princezi je vjenčanicu napravila luksuzna francuska modna kuća Dior. Naime, haljina klasičnog kroja s izvezenim rukavima i dekolteom obilježila je njezin bridal look, a cijelo izdanje zaokružila je elegantnom pundžom i tijarom kuće Chaumet.

Na svom Instagram profilu mladenkina majka, kraljica Rania, podijelila je fotografije s vjenčanja uz opis: "Iman, molim se da ti ovo sljedeće poglavlje u tvom životu donese onoliko radosti, ljubavi i smijeha koliko si ti nama donosila godinama. Čestitke mladencima!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Mladenka je nekoliko dana prije romantične ceremonije organizirala henna zabavu za goste. Za svoje izdanje tog dana izabrala je tradicionalnu haljinu jednostavnog kroja iza koje stoji arapska dizajnerica Reema Dahbour.

Cijeli look obogatio je remen sa zlatom i bisernim detaljima koji nosi posebnu sentimentalnu vrijednost. Naime, riječ je o remenu koji je njena majka kraljica Rania odabrala za svoje vjenčanje prije skoro trideset godina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Izvor: Faktor