navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjeti

Majka otkrila kako natjerati djecu da vas slušaju: "Ključno je postavljanje granica"

Nije tajna kako djeca ne slušaju roditelje koliko god im ponavljali jednu te istu stvar. Tek kada stariji članovi porodice povise glas, klinci prihvate da su učinili nešto pogrešno.

Objavljeno: 10.07.2021. u 22:35
get url
text

Međutim, ako je vjerovati ovoj stručnjakinji za roditeljstvo, vaši porodični trenuci ne moraju biti ispunjeni dernjavom.

Tia Slightham, majka koja dijeli savjete o roditeljstvu na TikToku, objasnila je zašto misli da djeca često slušaju tek kada roditelji počnu vikati i kako se to može promijeniti. Ona tvrdi da je ključ u postavljanju jasnih granica, piše Mirror.

- Želite znati zašto vas djeca ne slušaju sve dok ne poludite i počnete vikati? Vi ste zapravo krivi za to. Ne krivim vas, ali djeca će raditi sve što funkcionira jer su se rodili s potrebom da pomiču granice. Ako ih lijepo pitate, podsjećate ih, upozoravate i onda se konačno izderete, oni će naučiti da vas ne moraju poslušati iz prve jer ih nekoliko puta prije zamolite, podsjetite i upozorite. Oni slušaju kada je postavljena granica, odnosno kada se počnete derati - objasnila je Tia.

Kako spriječiti takvo ponašanje?

Stručnjakinja za roditeljstvo tvrdi kako trebate odrediti jasne, čvrste i trajne granice kako bi djeca unaprijed znala što se od njih očekuje.

- Također, poradite na svom deranju. Morate promijeniti svoj stil roditeljstva kako bi se promijenilo ponašanje djece - smatra Slightham.

Više od pet miliona korisnika pregledalo je njen video, a mnogi su joj roditelji zahvalili na korisnom savjetu i poručili kako će ga što prije isprobati.

@parentingcoach

Want to know why kids only listen when you yell or lose your shit? #yellingmom #momfrustration #parentinghelp #positiveparenting #parentingcoach #moms

♬ Beautiful, winter, calming piano corporate(901421) - SK MUSIC