Nakon više od godinu dana priprema na scenariju, koji su napisali Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, ovog vikenda počelo je snimanje filma o najvećem boemu među pjevačima narodne muzike,Tomi Zdravkoviću.

Producenti ovog filma su Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, dok će režiju raditi Zoran Lisinac.

Glavna uloga je pripala glumcu Milanu Mariću, a uloga Silvane Armenulić - Tamari Dragičević.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pala prva klapa pocelo snimanje! Nek nam je srećno! #filmtoma #toma #silvanaarmenulic

A post shared by Tamara Dragičević (@tamaradragicevic) on

U ostalim ulogama su Petar Benčin, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Marko Janketić, Ivan Zekić i mnogi drugi.

- Tomu Zdravkovića su zvali "pjesnik tuge". Pjevao je iz duše, i za dušu - izjavio je producent Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja, te da će u ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

POČINJE SNIMANJE FILMA O ŽIVOTU TOME ZDRAVKOVIĆA Romantična priča o pesniku tuge Nakon više od godinu dana priprema na scenariju i velikoj pažnji koja je posvećena prilikom izbora glumaca, ovog vikenda počinje snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkovicu. Cini mi se da nikada do sada nisam imala ovakvu vrstu odgovornosti i uzbudjena.Obzirom da mi je povereno da igram zenu ciji su glas i pesme i dan danas prisutne u najvaznijim uspomenama i dogadjajima gotovo svake porodice u regioni. Pribliziti se njoj i svemu onome sto je ona zivela i bila je neverovatan izazov. #filmtoma #tomazdravkovic #silvanaarmenulic

A post shared by Tamara Dragičević (@tamaradragicevic) on

Željko Joksimović je naglasio da "najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće ni sjećati". On je istakao da ovaj film govori i o tome čega ćemo se sjećati u životu.

Film "Toma" predstavlja biografsku sagu, koja će biti i priča o vremenu koje su obilježili mnogi umjetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića kao i mnogi drugi.

Premijera je planirana za početak naredne godine.