Članovi kulta Charlesa Mansona 9. augusta 1969. godine ubili su poznatu glumicu Sharon Tate i nekolicinu njenih prijatelja u vili koju je dijelila sa suprugom, rediteljem Romanom Polanskim.

Ubice su žrtve usmrtile brojnim ubodima noža, a plavokosa glumica zadobila ih je čak 16.

Nakon toga njenom krvlju ubice su ispisale riječ "svinja" na ulaznim vratima.

Tijela je drugo jutro pronašla spremačica sa ukupno 102 rane. Da stvar bude još gora, Sharon Tate bila je u osmom mjesecu trudnoće.

 

 

Na filmskom setu upoznala je budućeg supruga Romana Polanskog. Već 1968. godine par se vjenčao, a godinu i po nakon londonskog vjenčanja Sharon je ubijena.

Kontroverzni reditelj u kasnijim je intervjuima opisivao vrijeme sa Sharon kao "najbolje u životu" i nije skrivao koliko je šokiran smrću svoje lijepe i mlade supruge, no bilo je i onih koji su tvrdili kako je njihov brak bio daleko od idealnog te kako se glumica zapravo bojala svog supruga.

Također, neko vrijeme pričalo se kako je reditelj snimao amaterske sado-mazo filmove sa Sharon u glavnoj ulozi, i da ih je često dijelio sa svojim prijateljima.

 

 

Sharon Tate i Roman Polanski

Šuškalo se i kako je volio kućne orgije, koje je također snimao, a po noćnim klubovima tražio je djevojke koje bi dovodio Sharon za seksualne odnose utroje.

- Govorio joj je kako da se oblači, kako da se šminka, šta želi od nje, šta ne želi. U potpunosti je upravljao njenim životom – kazala je svojevremeno bliska prijateljica Sharon Tate, a potvrdila je i kako je glumica i do tada imala težak život i probleme sa samopouzdanjem.

Glumica je bila svjesna kako uloge dobija uglavnom zbog izgleda, ali stalno je od drugih tražila potvrdu da je lijepa.

 

 

Charles Manson

Kako je odrastala bez oca, kojeg nikada nije bilo kod kuće zbog posla, njen biograf tvrdi da je uvijek tražila dominantne muškarce, a navodno ju je sa svega 17 godina silovao italijanski vojnik.

Sharon Tate, kada je ubijena, imala je svega 26 godina, a njeno ubistvo prati i najnoviji film Quentina Tarantina "Bilo jednom u Holywoodu".

Lik glumice odigrala je Margot Robbie, koja je u kratkom roku postala velika zvijezda i holivudska miljenica, a kritičari su pohvalili njen rad.