Snahe princa Charlesa, Meghan i Kate, se moraju pridržavati čitavog niza pravila, kao i onog koji se tiče nošenja nakita

Kao članica kraljevske porodice, Meghan Markle mora se pridržavati brojnih pravila. Tu su ona već poznata o tome da ne smije nositi lak za nokte u boji ili gola ramena (što je u nekoliko navrata prekršila), ali i neka o kojima se manje priča.

Procjenjuje se da je njena kolekcija nakita košta nekoliko miliona KM, ali ona ne može sama odlučivati kad će šta nositi.

Grant Harrold, kraljevski batler, tvrdi da postoji komad nakita koji se smije nositi samo iza 18 sati, čak i ako ste princeza.

Riječ je o tijarama, nakitu koji je rezerviran samo za udane žene, a i one ga smiju nositi samo navečer. Jedina iznimka je vjenčanje pa je Meghan smjela nositi tijaru na dan udaje za princa Harryja.

Prije nego što su se udale u kraljevsku porodicu, ni Meghan ni Kate nisu smjele nositi tijare u javnosti.

- To je znak statusa i pokazatelj da ste zauzeti i ne tražite muža. Muškarcima je to jasan znak da se ne pokušavaju udvarati - tvrdi Grant.

Suprotno vjerovanjima, obje mogu nositi dijamante tijekom dana, no ipak ih češće nose na raskošna večernja događanja.

Na dan svog vjenčanja Meghan je nosila tijaru kraljice Mary napravljenu 1932. godine. Prije nje u javnosti je posljednji put nosila princeza Margaret 1965. godine.

 

Izvor: Index.hr