open-navfaktor-logo
search
Laskavo priznanje
BH Telecom najpoželjniji poslodavac u sektoru javnih kompanija
Kompanija BH Telecom je u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja "Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2022. godinu", koju već 16. put organizuje kompanija Kolektiv d.o.o. (MojPosao.ba), osvojila laskavo prvo mjesto u sektoru javnih kompanija.
15.02.2023. u 15:39
get url
text

Unutar poretka 10 TOP Najpoželjnijih poslodavaca u našoj zemlji BH Telecom je zauzeo zavidnu treću poziciju.

O značaju ovih nagrada govorio je Samir Jusufović, izvršni direktor za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima BH Telecoma:

- Ponosni smo na činjenicu da smo i ove godine najpoželjniji poslodavac u kategoriji javnih kompanija, posebno iz razloga što ta kategorija obuhvata mnogo teže učešće na tržištu rada i zahtijeva dodatne angažmane kako bi naša kompanija bila privlačna u odnosu na one iz realnog sektora. Posebno je zadovoljstvo i činjenica da smo ove godine, za razliku od 2021. godine kada smo osvojili 8. mjesto, napredovali i osvojili 3. mjesto u ukupnom poretku svih kompanija koje posluju na teritoriji Bosne i Hercegovine i bili jako blizu kompanija koje posluju u realnom sektoru sa puno fleksibilnijom tržišnom pozicijom u dijelu uvjeta rada koje mogu ponuditi svojim zasposlenicima.

Ove nagrade su potvrda da smo u proteklom periodu napravili veliki iskorak u unapređenju Employer i employee brandinga, kvalitetne uslove rada, pozitivno i sigurno radno okruženje, dobar tretman i konstantno usavršavanje. Zahvalni smo svim učesnicima istraživanja, posebno našim radnicima koji su najveći i najbitniji dio naše kompanije uz želju da to ostanu u budućnosti i budu sretni i zadovoljni što su dio naše priče - kazao je Jusufović.

Cilj projekta "Najpoželjniji poslodavac", kako su saopćili organizatori manifestacije, jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima te nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na ovaj način se kompanije dodatno motivišu da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima, a ujedno se poboljšava imidž privatnog sektora kao poslodavca.

Razlozi zbog kojih ispitanici glasaju, odnosno faktori koji utječu na izbor najpoželjnijih poslodavaca nisu se mnogo promijenili od prošle godine, izuzev faktora visine plate koji se sada nalazi u presudnim faktorima za odabir najpoželjnijih poslodavaca. Ključna četiri razloga za izbor najpoželjnijeg poslodavca u 2022. godini su: dobar odnos prema zaposlenicima, pozitivno radno okruženje, sigurnost zadržavanja radnog mjesta i visina plate, navodi organizator.

Ove godine nominovano je 420 kompanija za koje je glasalo više od 15.000 ispitanika. Istraživanje je provedeno putem online ankete na portalu MojPosao.ba.

Čak 39 posto ispitanika je navelo da bi bilo spremno preseliti se u drugi grad, ako bi dobili dodatne beneficije. Beneficije koje se očekuju od budućeg poslodavca su: fleksibilno radno vrijeme, druženja i putovanja u organizaciji firme, dodatni slobodni dani, rad od kuće, te plaćeni dodatni zdravstveni pregledi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.