open-navfaktor-logo
search
Uspjeh bh. firme
Bosnalijek u Njemačkoj predstavio novi proizvod Lymunix
Promocija novog proizvoda za jačanje imuniteta bosanskohercegovačke farmaceutske kompanije Bosnalijek, pod nazivom Lymunix, održana je 1. oktobra u Njemačkoj. Riječ je o novom, jedinstvenom dodatku prehrani na tržištu u formi oralnog spreja koji, osim različitih vitamina i minerala, sadrži i lizozim. 
07.10.2021. u 10:54
get url
text
Lymunix
Lymunix

Novi proizvod bit će dostupan u obliku Lymunix – B kompleks (sadrži vitamine B3, B5, B2, B1, B12, B6, B9, B7 te lizozim), Lymunix – Željezo (sadrži Željezo (Fe) i lizozim), Lymunix – vitamin D – K2 (sadrži vitamine D, K2 i lizozim), Lymunix – multivitamin (sadrži kompleks vitamina i minerala i lizozim) te Lymunix – multivitamin junior (sadrži kompleks vitamina i minerala i lizozim, prilagođen djeci iznad tri godine). 

Ovi proizvodi imaju niz pozitivnih učinaka na organizam, među kojim su održavanje normalne funkcije imunog i nervnog sistema, smanjenje umora i iscrpljenosti, regulacija hormonalne aktivnosti, održavanje normalnih nivoa crvenih krvnih zrnaca, normalne funkcije srca, normalnog transporta kisika u tijelu, normalnog zgrušavanja krvi, održavanje zdravlja kostiju, zuba i funkcije mišića, zaštita ćelija od oksidativnog stresa i brojni drugi.

Jedinstvenost Lymunix proizvoda ogleda se ne samo u njihovom sastavu, već i u tome što se u organizam aplicira u obliku oralnog spreja, što je naročito važno jer se tako osigurava veća učinkovitost i bolja apsorpcija vitamina i minerala iz njegovog sastava, ali i lizozima. 

Upravo je lizozim sastojak koji Lymunix proizvodima osigurava dodatnu vrijednost. Ovaj enzim, kojeg je otkrio Aleksandar Fleming, nobelovac i pronalazač penicilina, značajan je faktor prirodnog imuniteta koji uništava bakterije, viruse, gljivice – i  to samo one štetne, dok takozvane dobre bakterije ne uništava – ne remeteći normalnu bakterijsku floru usne šupljine. 

Lizozim je prirodni sastojak našeg organizma. Nalazi se u većini tjelesnih sekreta i u mnogim ćelijama, sa zadatkom da spriječi prodor mikroorganizama i nastanak infekcije u organizmu, a ako do nje ipak dođe, da je kontrolira. Lizozim djeluje protiv mikroorganizama, stimulira imunološki sistem i kontrolira upalnu reakciju.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da je promocija održana u Njemačkoj još jednom potvrdila kvalitet i potencijal Bosnalijeka kao najvećeg bosanskohercegovačkog proizvođača farmaceutskih proizvoda i jednog od regionalnih lidera u branši.

- Izlazak našeg novog proizvoda na različita tržišta, od kojih je njemačko među prvima, pokazuje izuzetan nivo, kako proizvodnog tako i organizacionog napretka kompanije Bosnalijek te potvrđuje ispravnost našeg pristupa da samo kontinuiranim ulaganjem u vlastiti razvoj možemo nastaviti rast i u narednom periodu, a Lymunix je upravo rezultat rada našeg razvoja. Posebno mi je drago što se sve ovo dešava u godini kada obilježavamo 70 godina od početka rada Bosnalijeka - poručio je Uzunović.

Nakon početne promocije nove linije proizvoda Lymunix u Njemačkoj, nastavit će se promocije i u drugim državama Evropske unije, Velikoj Britaniji te državama Bliskog istoka, a uskoro ćemo ove proizvode moći kupiti i na domaćem tržištu. Bitno je istaknuti da će ovaj novi proizvod biti dostupan i u online prodaji širom Evrope.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.