open-navfaktor-logo
search
Lider na tržištu
Formiran novi Nadzorni odbor UNIQA Bosna i Hercegovina
UNIQA Bosna i Hercegovina, kao dio UNIQA Grupe prisutne u 18 zemalja i peta na tržištu osiguranja u Centralnoj i Istočnoj Evropi, nastavlja sa implementacijom poslovnog modela UNIQA 3.0 - Sjeme budućnosti koji je započet 2021. godine.
01.07.2022. u 11:03
get url
text
UNIQA
UNIQA

Naredni korak transformacije fokusiran je na zemlje Jugoistočne Evrope (SEE), kreirajući organizaciju poslovanja u potpunosti usmjerenu na klijente, kvalitetniju uslugu, digitalizaciju i efikasnije i uspješnije poslovanje na svim tržištima

Regija Jugoistočne Evrope (SEE), koja se sastoji od Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, treća je najveća grupa kompanija u okviru UNIQA Customer & Markets International sa premijom od 245 miliona eura i oko 1.700 zaposlenih. Sa ukupnim tržištem više od dva miliona klijenata, SEE zemlje predstavljaju veliki potencijal za rast i razvoj kroz poboljšanu regionalnu saradnju, upravljanje podacima, fokus na klijente i inovacije.

Nakon što su postavljeni temelji za UNIQA 3.0, grupa zemalja u SEE regiji dodatno je osnažena posvećenim regionalnim timom za svaki poslovni model i poslovnu oblast sa  Senadom Olević kao generalnom direktoricom UNIQA BiH i novim članovima Nadzornog odbora. 

Adel Bahtanović imenovan je za novog predsjednika Nadzornog odbora, dok su Boris Palichev i Philip Mihaylov novi članovi Nadzornog odbora UNIQA Bosna i Hercegovina. 

{$galerijaFotografija}

Prateći svoju strategiju, UNIQA je snažno posvećena ulaganju u svoje ljude i njihov rast pružajući im nove mogućnosti za napredovanje u karijeri, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.

Primjena najbolje međunarodne prakse na svim tržištima SEE regije omogućiće implementaciju strategije rasta i unapređenje svih poslovnih procesa sa centralnim fokusom na kupce, kao primarnim ciljevima strategije UNIQA 3.0 - Sjeme budućnosti.

UNIQA BiH

UNIQA BiH je članica jedne od vodećih evropskih osiguravajućih kuća - austrijske UNIQA grupe, koja ima 200-godišnju tradiciju poslovanja na 18 evropskih tržišta i ima 16 miliona klijenata. UNIQA posluje u Bosni i Hercegovini više od 20 godina i među vodećim je kompanijama na tržištu. Prepoznata kao moderna kompanija koja ide u korak sa najnovijim trendovima, postavlja standarde u inovacijama i uslugama za korisnike, te sa više od 700.000 klijenata, UNIQA Bosna i Hercegovina je lider u životnom osiguranju.

UNIQA-Adel-Bahtanović.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.