open-navfaktor-logo
search
Ništa od posla
Nakon pritiska mještana kod Buškog jezera: Mate Rimac povlači zahtjev za dodjelu koncesije na 470.000 kvadrata
AUTOR: fenix-magazin.de
24.04.2024. u 11:07
get url
text
Mate Rimac
Mate Rimac
FOTO: SCREENSHOT
Nakon pobune mještana buškoblatskih sela Miši i Golinjevo firma Continental Adventure d.o.o, koja je u vlasništvu Mate Rimca i Marina Mamuze, danas je, u utorak 23. aprila,  posredstvom svog direktora Marina Mamuze povukla zahtjev Ministarstvu privrede Livanjskog kantona i Gradu Livno o dodjeli koncesije od gotovo 470.000 kvadrata.
– Obavještavamo vas o povlačenju našeg zahtjeva za dodjelu koncesije – napisao je Mamuza u svom dopisu u kojem je istaknuo „veliku podjelu u javnosti“  oko dodjele koncesije na obroncima Tušnice iznad sela Miši i Golinjevo.
Mamuzin dopis o povlačenju zahtjeva za dodjelu koncesije kojom je, kako je napisao želio „razvijati turizam i osigurati bolju budućnost za cijelu lokalnu zajednicu, posebno sela Miši i Golinjevo“ nije umirio stanovnike tih prostorno najvećih sela iznad Buškog jezera.
Na Facebook stranici sela Miši, koja opširno piše o pobuni stanovnika sela Miši i Golinjevo, dominiraju zahtjevi da se firmi Continental Adventure, kojoj je općina Livno pod nerazjašnjenim okolnostima u vrijeme bivšeg gradonačelnika Luke Čelana prodala 30.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta za 1 marku po kvadratu, zabrani daljnja prodaja zemljišta i gradnja kuća za odmor, piše fenix-magazin.de.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.