open-navfaktor-logo
search
Mladi u fokusu
Nova emisija za mlade - KontRaš?
Vrijeme je da se mladi pojave s one strane kamera.
26.02.2021. u 09:13
get url
text

U produkciji Radio-televizije Unsko-sanskog kantona počinje sa emitovanjem emisija za mlade pod nazivom Kontraš. Prva epizoda će doživjeti svoje premijerno prikazivanje u nedjelju, 28. februara, u 21 sat, te će se moći pratiti na RTV USK, kao i na zvaničnom YouTube kanalu.

Emisija nosi slogan "Mladi u fokusu", te je samim tim jasan epicentar svih tema koje će biti sadržaj emisije. Muzika, kultura, psihološke teme, aktivizam, volonterizam i veliki broj zanimljivih gostiju sigurno su dobar razlog da se odvoji vrijeme i nauči dosta korisnog, ali i odmore moždane vijuge uz opuštajuće i zanimljive teme.

Gosti Priki, Mirza i Husnija Malkoč pričaće nam o svome putu, muzičkoj karijeri i ljubavi prema svome poslu. Nogometašica Ajla Skalić reći će nam o njenim prvim golovima i životnim uspjesima koje niže. Veoma iskrene i dobre savjete kako prevazići probleme psihološke prirode, vezane za virus korona moći ćete poslušati od psihologa Mirele Mujagić Poprženović. Da su omladinski novinari i voditelji emisije Kontraš veliki entuzijasti i puni energije potvrđuje i upoznavanje sa ekipom mladih rekreativaca koji su oformili neformalnu grupu za rekreaciju, zabavu i druženje.

Emisija se realizira u okviru projekta "Let your Youth Show!", koji je omogućen zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), IOM Bosna i Hercegovina, i USAID Bosna i Hercegovina.

Kontraš prati aktuelne konkurse iz oblasti preduzetništva i volonterizma, te će vas kroz emisiju informisati o temama vezanim za svijet start up-a, kao i volonterskih aktivnosti.

Više informacija o Kontrašu, kao i najave budućih epizoda nalaze se na stranicama na Facebooku i Instragramu.

Najavu emisije možete pogledati na linku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.