open-navfaktor-logo
search
Podrška Prointera
Pružena ruka kad je najpotrebnije
Moto "Pokreni karijeru danas" pod kojim je kompanija Prointer ITSS započela kampanju zapošljavanja, samo je jedna od poruka da se za svako radno mjesto, i staro i novo, treba boriti i u vremenu krize kakva je ova uzrokovana pandemijom.
01.07.2020. u 11:36
get url
text

Cilj da se u Prointeru nađu oni koji su spremni na poslovni izazov i imaju želju da se oprobaju u nečem novom, učeći i usavršavajući se, ostat će jedan od prioriteta kompanije, koliko god uslovi poslovanja bili otežani u proteklih nekoliko mjeseci.

- Prethodni period bio je izazovan za sve nas, ali kao i u svakoj krizi, uvijek se pokaže da su zaposleni ti koji čine razliku. Kroz stare i nove projekte, konstantno ih podstičemo na nove ideje i kreativnost, a drago nam je da i drugi to prepoznaju. Dokaz tome je i preko 230 prijava za posao koje smo u prethodnih deset dana zaprimili kroz kampanju "Pokreni karijeru", što svjedoči da ćemo se, svi zajedno, izboriti sa ovom krizom - kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru.

Kako bi se sa krizom što prije izborili i oni "manji", Prointer je uspješno priveo kraju kampanju "Mikro znači više", zahvaljujući kojoj su novčanu i stručnu pomoć od 117 hiljada KM dobila 53 mala preduzetnika u Srpskoj. Zbog izuzetno velikog interesovanja i brojnih prijava za pomoć koje su tokom ovog projekta stigle na adresu Prointera, iz kompanije su najavili da na tome neće stati i da će i ubuduće nastaviti sa podrškom mikro biznisu u RS-u.

Svojevrsnu podršku u traganju za rješenjima koja će pomoći u borbi sa pandemijom, Prointer je dao i kroz prvi online hackathon organizovan u Bosni i Hercegovini. Među skoro 40 poslatih IT rješenja izabrana su najbolja, a tri provoplasirana osvojila su i novčane nagrade. O tome koliko se sjajnih rješenja i ideja pojavilo u jeku krize i vanrednog stanja, svjedoče i oni koji nisu nagrađeni, ali su njihovi radovi iz oblasti pomoći najjranjivijim grupama i edukacije osnovaca, srednjoškolaca i studenata takođe prihvaćeni kao opcije za implementaciju i podršku u budućnosti.

O edukaciji osnovaca razmišljalo se i kroz akciju "1.000 za budućnost". U  saradnji sa partnerima, Prointer je školarcima iz 20 izrazito nerazvijenih opština u RS-u dodijelio hiljadu mini računara kako bi mogli da prate nastavu na daljinu, ali i dugoročno razvijaju informatičke i programerske vještine koje su im potrebne za budućnost.

Još od marta i prvih potvrđenih slučajeva korona virusa u RS-u, Prointer se uključio i u akciju pomoći najstarijim građanima kojima je kretanje bilo zabranjeno, kako bi im bili obezbijeđeni lijekovi i hrana. Kompanija je donirala 100 hiljada maraka zdravstvenim ustanovama u RS-u, s ciljem što uspješnije borbe protiv pandemije.

- Kao društveno odgovorna kompanija koja je godinama bila dio velikih i važnih manifestacija iz oblasti biznisa, sporta, kulture i pomoći mladima, nismo imali dilemu ni u vremenu krize. I dalje ćemo biti podrška gdje god to bude potrebno i nastaviti sa projektima koji mogu da doprinesu čitavom društvu - kažu u Prointeru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.