open-navfaktor-logo
search
Odvažne i hrabre, to ste vi
Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje
Projekat „Odvažne i hrabre, to ste vi“ danas je završen u Tuzli dodjelom grantova ukupnog iznosa 30.000 KM poduzetnicama čije su biznis ideje proglašene najboljima.
Marketing
28.03.2024. u 15:41
get url
text
Odvažne i hrabre to ste vi
Bingo Group već devet godina implementira aktivnosti s ciljem pružanja podrške ženama, a posljednje četiri godine fokus je na stvaranju povoljnijeg okruženja u području ženskog poduzetništva, osiguravajući im potrebne resurse, mentorstvo i finansijsku podršku za ostvarenje njihovih poslovnih ideja i doprinos ekonomskom razvoju zajednica.
„Ponosni smo na činjenicu da je na ovogodišnji program pristiglo više od 240 prijava, što potvrđuje da je Bingo tradicionalni saveznik odvažnih i hrabrih žena. Predselekciju je prošlo 16 aplikantica i biznis ideja, dok su 22 žene pohađale poduzetničku akademiju. I ovoga puta imali smo veliki broj online glasova publike, čak 2.500“, kazala je Amina Čeliković iz marketing odjela kompanije Bingo.
FOTO:
Bingo
/
Odvažne i hrabre to smo mi
1 od 6
left-arrowright-arrow
Veliko mi je zadovoljstvo i čast biti ovdje s vama danas, biti odvažna i hrabra. Duboko zahvaljujem na prilici koja mi je ukazana i s ponosom prihvatam ulogu da budem jedna od onih žena koje će raditi na pozitivnim promjenama“, rekla je Ajla Mulić, ističući značaj edukacije i poznanstava koje je stekla tokom ovog projekta.
Investicijska fondacija Impakt pružit će mentorsku podršku korisnicama grant sredstava.
„Poduzetnička akademija osmišljena je s ciljem da se kroz edukaciju i mentorstvo osnaže žene, da im se pruže alati i znanje potrebni za pokretanje i rast vlastitog biznisa. Osim edukacija, program je uključivao i mentorstvo, što je polaznicima omogućilo da dobiju individualnu podršku i savjete, a koja će se nastaviti u narednom periodu“, izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.
Značaj projekta „Odvažne i hrabre, to ste vi“ prepoznali su i partneri Oaza, Bambi, Ziaja i Libresse, kao i prijatelji Dita, Alma Ras, Pfanner, Cafe Brazil i Nutrino Lab, a važan doprinos dali su i kupci kupovinom artikala ovih brendova koji su posebno označeni na policama Bingo trgovina.
„Izuzetno nam je zadovoljstvo što ovim projektom, zajedno sa kompanijom Bingo, stvaramo društvo jednakih mogućnosti. Kao nosilac priznanja za najinkluzivijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini, aktivno podržavamo žene koje hrabro koračaju putem poduzetništva. U saradnji s našim partnerima pružamo im finansijsku podršku, organizujemo mentorske programe, kao i obuke, a sve s ciljem ostvarivanja njihovih poslovnih ciljeva. Nastavljamo da i u narednom periodu podržavamo upornost i kreativnost žena u Bosni i Hercegovini“, dodala je Senada Mehinović, menadžer prodaje za ključne kupce kompanije Nelt.
Podršku su pružili i medijski partneri Nova BH, ATV, Klix, TNT, Kameleon i RSG, a više detalja o projektu „Odvažne i hrabre, to ste vi“ možete pronaći na http://www.bingobih.ba/.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.