open-navfaktor-logo
search
Pomoć zdravstvu
Penny plus donira građanima Kantona Sarajevo medicinsku opremu
29.03.2021. u 15:18
get url
text

Kompanija Penny plus d.o.o. osnovana je 1996. godine sa sjedištem u Sarajevu. Osnovna djelatnost kompanije je prodaja robe široke potrošnje. Penny plus d.o.o. zapošljava više od 450 radnika, kojima ovom prilikom želi posebno da se zahvali na nesebičnom zalaganju i radu u vanrednim okolnostima koje su nas zadesile.

U 2020. godini kompanija Penny plus d.o.o. je svojim sugrađanima pomogla u nabavci medicinske opreme doniranjem sredstava za nabavku. Osim svojih radnika o kojima vodi brigu kompanija 2021. godine odlučila je da donira medicinsku opremu Kantonu Sarajevo za koju smatramo da će sigurno pronaći put do onih kojima je to najviše potrebno u borbi protiv koronavirusa (COVID-19).

Radi se o medicinskoj opremi (100 komada zaštitnih odijela i 100.000 komada jednokratnih latex rukavica) vrijednoj 21.445,00 KM, te je ona raspoređena po uputama Ministarstva zdravstva KS na sljedeće ustanove: JU Opća bolnica "Prim.dr Abdulah Nakaš", JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i Klinički Centar Univerziteta u Sarajevu.

Ministar Haris Vranić se zahvalio kompaniji Penny plus d.o.o. na na donaciji, koja će dobro doći jer se zaštitna oprema najbrže troši u uslovima pandemije.

Nadamo se da ćemo odgovoriti izazovima u borbi protiv koronavirusa i molimo naše kupce i građane da se ponašaju u skladu sa uputstvima nadležnih organa te na taj način zaštite sebe i druge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.