open-navfaktor-logo
search
MUP RS
Policija reagovala na biralištima u Rogatici i Doboju
Osim tri incidenta koja su zabilježena do 15 sati, od tada do zatvaranja biračkih mjesta policijski službenici postupili su po dvije prijave u Rogatici i Doboju
07.10.2018. u 19:53
get url
text

Proces glasanja na 2.098 biračkih mjesta u Republici Srpskoj protekao je bez ugrožavanja sigurnosne situacije i većih narušavanja javnog reda i mira, saopćeno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Osim tri incidenta koja su zabilježena do 15 sati, od tada do zatvaranja biračkih mjesta policijski službenici postupili su po dvije prijave u Rogatici i Doboju.

- Prijavljeno je da je osoba S.M. narušila javni red i mir na biračkom mjestu u Rogatici na način da je opsovala majku predsjedniku biračkog odbora i policijskom službeniku. Istom je uručen prekršajni nalog zbog činjenja prekršaja iz člana 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru. Nakon toga je lice S.M. izvršilo krivično djelo 'Napad na ovlašteno službeno lice' ozbiljnom prijetnjom da će napasti policijskog službenika automatskom puškom. Lice je u 18.10 sati lišeno slobode, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela - navodi se u saopćenju iz MUP-a RS-a.

Policiji je prijavljeno i da se u 17.50 sati policijskim službenicima PU Doboj obratio predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu Čaršija, i izvijestio da se u prostorijama biračkog mjesta nalazi osoba inicijala M.D. koje narušava javni red i mir vikom.

- Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 izašli su na lice mjesta i navedenom licu izdali prekršajni nalog. Biračko  mjesto nije zatvarano iz razloga što je M.D. po naređenju policijskih službenika napustio prostorije biračkog mjesta - stoji u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.