open-navfaktor-logo
search
Skenderija
Sarajevo domaćin prvog Sarajevo Oktobar Festa
Pored svega navedenog organizatori festivala, agencija "Pro Optimus", najavljuju i brojne takmičarske igre, aktivacije od društvenog značaja, promovisanje bosanskohercegovačkih firmi
16.09.2019. u 17:28
get url
text

Sarajevo će ove godine postati domaćin prvog Sarajevo Oktobar Festa, koji će se od 03. – 28.10.2019. godine održati na platou Skenderija. Po uzoru na čuveni njemački Oktoberfest, koji je već desetljećima zaštitini znak Bavarske, od ove godine će i naša prijestolnica imati festival specijalizovan za degustaciju različitih vrsta piva, ukusnih specijaliteta bosanskohercegovačke kuhinje i bogat muzički program.

Pored svega navedenog organizatori festivala, agencija "Pro Optimus", najavljuju i brojne takmičarske igre, aktivacije od društvenog značaja, promovisanje bosanskohercegovačkih firmi i zajednica, tematske večeri, studentske evente i brojne mogućnosti osvajanja vrijednih nagrada.

-  Ljeto je već uveliko iza nas, ali mi smo se potrudili da i jesen bude jednako uzbudljiva i da oktobar bude mjesec dobrog provoda i druženja. Ove godine naš grad po prvi put postaje domaćin Sarajevo Oktobar Festa, na kojem će podjednako uživati pripadnici svih generacija. Potrudili smo se da festival po organizaciji i sadržaju parira svjetskim događajima iste tematike, ali smo akcenat stavili na promociju domaćih vrijednosti, proizvoda i države općenito. U saradnji sa našim sponzorima pripremili smo brojne sadržaje, kao i vrijedne nagradne igre i aktivacije. Što se tiče live stage-a, ugostit ćemo brojna zvučna imena bendova i izvođača, ali ćemo organizovati i tematske večeri poput kindžurijade, 90's music night, gledanje utakmica evropskih liga, te još puno toga što još ne bismo otkrivali. Kao i na svakom festivalu koji smo do sada organizovali, i na ovom će biti cashless zona, tačnije beskontaktno plaćanje koje je naišlo na odličan odziv kod posjetilaca. Uskoro ćemo objaviti i kompletan program za svih 25 dana festivala, a sve informacije ćete moći pronaći i na našim društvenim mrežama. Čekamo vas da stavite ovu jesen na test i posjetite Sarajevo Oktobar Fest  - izjavila je Semina Muminović, PR festivala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.