open-navfaktor-logo
search
Kampanja
Uz "Pokreni karijeru" došli do posla: Prointer zatrpan biografijama
Interaktivni oglas, tačnije - kreativni video u kojem sa svega nekoliko klikova sami sebi možete dati odgovor da li je došao trenutak za promjene u vašoj karijeri, bio je pravi mamac i za Tijanu Mičić.
07.09.2020. u 09:05
get url
text

Tih nekoliko klikova, plus biografija i utisak koji je ostavila, bili su dovoljni da i ona postane dio tima kompanije Prointer ITSS koja je prije dva i po mjeseca započela novu kampanju zapošljavanja pod motom "Pokreni karijeru today".

Tijana je tako postala projektni koordinator, a to što ne dolazi iz oblasti informacionih tehnologija, već sa jednog od kanadskih fakulteta društvenih nauka,  nije bilo prepreka da njen kvalitet bude prepoznat.

- U sektoru za upravljanje projektima mogu da primijenim stečena znanja, a  ujedno da i dalje učim i napredujem. Kolege su susretljive, pa mi adaptacija ne pada teško. Ono što je interesantno je da i na našim prostorima postoji firma koja je uspjela da spoji profesionalce iz mnogih oblasti i koja je, zahvaljujući tome, inovativna i dinamična - kaže Tijana.

Mlada projekt koordinatorka jedna je od sedam novozaposlenih u Prointeru od početka kampanje, a u toj kompaniji očekuju da će ih biti još. Dosad im je stiglo čak 579 biografija i dvadesetak zahtjeva za obavljanje prakse, a većina prijavljenih je prokomentarisala da takav pristup zapošljavanju još nisu vidjeli. Mnogi i da ih je Prointerov interaktivni oglas zaista pokrenuo i motivisao, pa su već u startu bili kreativni.

- Javljam se povodom plafona u karijeri koji sam dostigao, a vjerujem da sa vama taj plafon mogu probity - napisao je jedan od kandidata. Takve rekacije smo i htjeli da izazovemo, kažu u Prointeru.  

- Jedan od ciljeva našeg interaktivnog oglasa bio je da dođemo do profesionalaca različitih struka, koji smatraju da su dostigli “plafon” u svojoj karijeri. Veliki broj kandidata nema jasnu sliku šta bi mogao raditi u našoj kompaniji i zato je naš zadatak da prepoznamo odgovarajuće kandidate za odgovarajuća radna mjesta na osnovu kvalifikacija i kompetencija - kaže Ivana Živković, rukovodilac Sektora za ljudske resurse u Prointeru.

Naglašava da je više od 80 kandidata ušlo u proces selekcije i da priča o novom zapošljavanju još nije završena.

Cilj Prointerove kampanje "Pokreni karijeru today" i jeste bio da privuče stručne i sposobne kadrove koji žele da uče i oprobaju se u nečem novom. Ova kompanija već godinama gradi tim kojeg karakteriše spoj različitih znanja, vještina i sposobnosti i zato, ako želite da se pokrenete, pokušajte, čak i ako vam je IT sektor dosad izgledao kao "bauk".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.