Potpredsjednik Vlade CG

Abazović negirao čestitku za 9. januar: Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine

Ne stišavaju se reakcije iz Bosne i Hercegovine nakon što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović "nezvanično" čestitao neustavni Dan Republike Srpske.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović za Al Jazeera Balkans kazao je da poštuje institucije Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - "Jaranski ćaskali": Krivokapić privatno čestitao Cvijanović "praznik", nije bilo zvanično

- Da budem vrlo, vrlo eksplicitan. Mislim da Vlada Crne Gore nije trebala da čestita i ona nije zvanično čestitala Dan RS-a. Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike - rekao je Abazović.

Dodao je da se u tom slučaju bespotrebno dižu tenzije.

- Ne razumijem potrebu da stalno stvaramo neprijateljstva umjesto da naša politika dvije zemlje, ali generalno i regiona, bude pomiriteljska. Mi moramo da shvatimo da živimo u zemljama koje su imale vrlo tragičnu prošlost, i to u bliskoj historiji, i da ne možemo sve naše frustracije koje postoje tek tako eliminisati. Ali ono što možemo da uradimo jeste da ponekad, ako je potrebno, i progledamo kroz prste - kazao je Abazović.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga