Brza rekacija policije

Brčko: Uhapšen muškarac zbog pokušaja ubistva 30-godišnje žene

FOTO: Arhiv

Policiji Brčko distrikta BiH je dana ranim satima u nedjelju, u 2.15 sati, iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je NN ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja.

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o licu Š..R. rođenoj 1993. godine u Saveznoj Republici Njemačkoj, nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u JZU Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena, saopćeno je iz policiej Brčko distrikta.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te je izvršen pregled šireg mjesta događaja kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice inicijala H.O. rođen 1989. godine u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače.

Lice H.O. je  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "ubistvo" iz člana 163. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH (Ubistvo u pokušaju), lišen slobode, te će uz Izvještaj biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga