Korona u Vladi FBiH

Bukvarević: Iako sam negativan na koronu, ostajem u izolaciji, svi iz kabineta su testirani

Bukvarević: Pojedine kolegice smo poslali u samoizolaciju

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević za Faktor je kazao da, iako je test na koronavirus pokazao da je negativan, ostaje u samoizolaciji. Naime, Bukvarević se testirao po saznanju da je sekretarica iz njegovog kabineta pozitivna na koronavirus.

Podsjećamo, koronavirusom je zaražen i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić koji je zajedno s ministrom Bukvarevićem bio na Maršu mira 10. jula.

- Što se tiče Marša mira, sve mjere zaštite su se poštovale, od distance, preko nošenja zaštitnih maski. U Mravinjcima, odakle smo krenuli,  mjerena nam je temperatura, evo ne znam šta da kažem. I po saznanju da je premijer Novalić zaražen koronom, od ponedjeljka sam samoincijativno u izolaciji iako je test u subotu pokazao da sam negativan. Ne bih želio, ne daj Bože, da ja nekoga zarazim - rekao nam je Bukvarević.

Dodaje kako nije isključeno da se još jednom testira.

- Ja sam u subotu obavio testiranje na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla gdje je nalaz pokazao da sam negativan, a od ponedjeljka sam u izolaciji kako sam dobio informaciju za premijera, pa vidjet ću da li ću morati ponoviti test. Trenutno nemam nikakvih problema, ali evo iz predostrožnosti sam trenutno u izolaciji, a vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija. Po saznanju da je kolegica zaražena, sve smo poslali na testiranje i svi su negativni, dakle nemamo nijednog iz kabineta koji je pozitivan. Ipak, nekoliko uposlenica koje su bile u kontaktu s kolegicom, poslali smo u izolaciju - ispričao nam je Bukvarević.

Kaže da je kolegica koja je zaražena, prošle sedmice zatražila bolovanje.

- U petak nas je obavijestila, kada joj je stigao nalaz, da je pozitivna. To je cijela istina - rekao nam je Bukvarević.

Dodaje kako situacija sa koronavirusom ne utječe na rad Vlade Federacije BiH, pa je za petak zakazana sjednica koja će se održati online.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga