open-navfaktor-logo
search
Iskusni napadač
Dobra vijest za navijače Sarajeva: Ahmetović produžio ugovor sa prvakom BiH
Na 122 zvanične utakmice Ahmetović je postigao 50 golova i 17. je igrač u klupskoj historiji koji je stigao do te brojke
12.11.2019. u 19:35
get url
text

Napadač Fudbalskog kluba Sarajevo, Mersudin Ahmetović (34), nosit će bordo dres i naredne sezone. Ahmetović je danas zvanično produžio ugovor sa prvakom BiH do 2021. godine.

- Nedavno sam postigao svoj 50. pogodak u bordo dresu i jako sam ponosan na dosadašnje uspjehe sa Sarajevom. Ovacije koje sam dobio na utakmici protiv Širokog Brijega su nešto o čemu svaki igrač sanja. Ostajem ovdje i naredne sezone, te garantujem navijačima da ću nastaviti davati sve od sebe na terenu - rekao je Ahemtović.

I Emir Hadžić zadovoljan je zbog činjenice da je iskusni napadač produžio ugovor.

- Mersudin je igrač koji dokazuje da godine nisu presudni faktor, te da je kvalitet upotpunjen kontinuiranim radom i trudom dovoljan za ostvarivanje dobrih rezultata. Jako smo sretni što ćemo i u narednom periodu u svlačionici imati igrača poput Mersudina, koji pored igračkih kvaliteta ima karakter na koji se svi mladi igrači mogu ugledati - rekao je Hadžić.

Mersudin Ahmetović je u FK Sarajevo stigao u julu 2016. iz FK Sloboda Tuzla. Na 122 zvanične utakmice postigao je 50 golova i 17. je igrač u klupskoj historiji koji je stigao do te brojke, čime je sebi obezbijedio mjesto u izabranom društvu najvećih klupskih legendi poput Asima Ferhatovića, Safeta Sušića, braće Musemić, Predraga Pašića i drugih.

Protekli ugovor važio mu je do juna 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.