open-navfaktor-logo
search
Povela se diskusija...
Dodik potvrdio da je Milanović negirao genocid u Srebenici: Tačno je sve
Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine gostujući u emisiji "Direktno sa Minjom Miletić" na Euronews Srbija, između ostalog, govorio je o dešavanjima na radnom ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana u procesu Brdo-Brijuni.
30.09.2022. u 12:27
get url
text

Dodik je odgovarajući na pitanje Miletić rekao da se dan poslije tog ručka susreo sa Milanovićem u jednom restoranu kod Laktaša, a ne kako su mediji izvjestili, u Dodikovoj kući.

VEZANI TEKST - Džaferović oštro reagovao na Milanovićevo negiranje genocida u Srebrenici, predsjednika Hrvatske podržao samo Dodik

- Tada se otvorila polemika, gdje je on govoreći za ručkom rekao:  "ako svi znamo da nije bio genocid u Srebrenici, ali jeste bio u Jasenovcu. Mi svi znamo da je na jednoj strani odlučeno politički da se Srebrenica proglasi genocidom, a da je onda nađeno dvoje, troje sudija u Haškom tribunalu koji su potvrdili američku volju da se to proglasi genocidom". On je to tamo rekao pred svima - kazao je Dodik te nastavio:

- Bio je Pahor, Džaferović, bio sam ja, bila je Osmani, predsjednik Albanije, Đukanović i povela se diskusija. To se ne iznosi, ali Džaferović čim se vratio u Sarajevo odmah je napao njega što je to rekao da nije bio genocid i tačno je sve tako bilo.

Podsjećamo, iz kabineta Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske demantovali su da je on negirao genocid u Srebrenici, prenijela je N1.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.