Predsjedništvo BiH

Džaferović pozvao sve nadležne u BiH da se uključe u davanje hitne pomoći Pakistanu

FOTO: PBiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas ambasadora Islamske Republike Pakistan Akhtara Jamila Raoa koji ga je informirao o tragičnim razmjerama poplava u Pakistanu u kojima je poginulo više od 1.500 ljudi.

- Prirodnom katastrofom pogođeno je 33,4 miliona ljudi. Poplavljeno je oko 50 posto obradive zemlje i značajno uništen stočni fond što predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti hrane. U Pakistanu je uništena žetva pamuka, pšenice, povrća i voća. Poplave i klizišta nanijele su veliku štetu stambenoj saobraćajnoj infrasturkturi i predviđa se da će njihova rekonstrukcija trajati godinama.

Ambasador Rao informirao je i o posjeti Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Guterresa koji je povodom ove prirodne katastrofe prošle sedmice boravio u Pakistanu - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Džaferović je još jednom, u ime Predsjedništva BiH i građana, izrazio duboko saosjećanje s narodom Pakistana te pozvao sve nadležne u Bosni i Hercegovini da se uključe u davanje hitne pomoći Islamskoj Republici Pakistan.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga