Komitet za hitnost

FSBiH odlučio: Gostujući navijači ne mogu organizovano na zamjenske stadione

FOTO: Ajdin Cocalić

Komitet za hitnost Fudbalskog saveza BiH jučer je donio Odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na sve utakmice Premijer lige BiH koje će se odigravati na zamjenskim stadionima u takmičarskoj sezoni 2022/23.

Zbog nemogućnosti organizacije utakmica na stadionima koji se nalaze u projektu FSBiH "Potpune rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH", klubovi čiji se tereni budu renovirali su dobili mogućnost organizacije utakmica na zamjenskim stadionima u Bosni i Hercegovini.

VEZANI TEKST - Bez Hordi zla na meču Borac - Sarajevo: Gostujućim navijačima zabrana dolaska na zamjenske stadione?

- Usljed ograničenog kapaciteta i broja mjesta za gledaoce na pojedinim stadionima, kao i nemogućnosti sprovođenja pravilnikom propisanih sigurnosnih mjera za prijem i dolazak gostujućih navijača, Komitet za stadione i sigurnost FSBiH je donio zaključak o uvođenju mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadione.

U skladu sa Pravilnikom o radu komiteta i pravnih tijela Izvršnog odbora FSBiH, kao i Propozicijama takmičenjima Premijer lige BiH, Komitet za takmičenje FSBiH je nadležan za sprovođenje ove Odluke, koja ostaje na snazi do okončanja radova na matičnim stadionima klubova - saopćeno je iz FSBiH.

Tako je potvrđeno pisanje Faktora da Horde zla, navijači Sarajeva, u nedjelju neće moći putovati u Bosanski Novi, gdje će derbi 2. kola Premijer lige BiH igrati Borac i Sarajevo. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga