open-navfaktor-logo
search
Legendarni Makedonac
Goran Pandev priznao: Priželjkivao sam Zrinjski
Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Evropa ligu između Akademije Pandev i Zrinjskog igrat će se 11. jula u Skoplju
18.06.2019. u 18:20
get url
text

Goran Pandev, kapiten fudbalske reprezentacije Sjeverne Makedonije i vlasnik Akademija Pandev u Strumici, gradu na jugoistoku zemlje, gradi sportski kompleks vrijedan četiri miliona eura

Od svih protivnika koje smo mogli dobiti u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Evropa ligu najviše sam priželjkivao Zrinjski, rekao je za Anadolu Agency (AA) Goran Pandev, vlasnik Akademije Pandev iz Strumice i kapiten fudbalske reprezentacije Sjeverne Makedonije.

- Vjerujemo da nešto možemo uraditi protiv kluba iz Mostara. Respektujemo protivnika u svakom slučaju, ali vjerujem našim mladim momcima. Ponosan sam na njih, jer su osvojili Kup Makedonije prošle sezone, što je istorijski uspjeh za naš klub - istakao je Pandev, prvotimac italijanske Genoe, čiji je brat Saško, nekadašnji prvotimac zagrebačkog Dinama, kapiten seniorskog tima Akademije Pandev.

Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Evropa ligu između Akademije Pandev i Zrinjskog igrat će se 11. jula u Skoplju, dok će revanš u Mostaru biti sedam dana kasnije.

Utakmica u Skoplju će se igrati u Trening kampu Fudbalske federacije Makedonije ili eventualno na Areni "Todor Toše Proeski", jer stadion u Strumici nije dobio dozvolu za odigravanje međunarodnih utakmica naredne sezone.

Ukoliko se utakmica bude igrala u Trening kampu FFM igrat će se u dnevnom terminu, jer teren nema reflektore, što bi moglo stvoriti velike probleme za igrače oba tima obzirom da u Skoplju u julu dnevne temperature mogu doseći i do 40 stepeni Celzijusa.

Akademiju Pandev ovog ljeta napustila su dva veoma bitna igrača Ace Stojkov i Stojanče Velinov. Glavne uzdanice protiv Zrinjskog makedonskom klubu mogli bi biti Ljupče Dorijev, jedan od najboljih fudbalera u tamošenjem šampionatu i mladi reprezentativac Sjeverne Makedonije Mario Krstovski.

Vlasnik Goran Pandev, odnosno Akademija Pandev u Strumici, gradu na jugoistoku Sjeverne Makedonije, gradi sportski kompleks vrijedan četiri miliona eura.

Radovi bi trebali biti okončani krajem 2019. godine ili početkom 2020, te se u Akademiji Pandev nadaju kontinuitetu dobrih igara i rezultata, odnosno da od sezone 2020/2021. godine eventualne evropske utakmice igraju u svom gradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.