Naša stranka

Gradski vijećnik Adi Škaljić dobio 10.000 KM od Vlade KS za kupovinu stana

Adi Škaljić, vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva iz Naše stranke, od Kantona Sarajevo dobit će 10.000 maraka kao subvenciju za kupovinu stana.

Naime, Vlada Kantona Sarajevo je putem Ministarstva komunalne privrede privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo za subvencioniranje kupovine stana za mlade izdvojila po 10.000 maraka, a jedan od dobitnika tog iznosa je i Škaljić, član stranke iz koje dolazi i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

I firma u vlasništvu porodice Škaljić prošla je na javnom pozivu Ministarstva privrede KS i o trošku građana Kantona Sarajevo putuje na EXPO, riječ je o firmi Prunus doo Sarajevo.

Adi Škaljić je, sudeći po LinkedInu, zaposlenik porodične firme Prunus d.o.o.

Iako su u budžetu KS za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih bili predvidjeli milion maraka, nakon što je na ovom javnom pozivu prošlo 865 mladih, Vlada KS je povećala iznos sredstava iz budžeta i time omogućila da svi prijavljeni dobiju po 10 hiljada maraka za stanove koje su već kupili.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga