Prijeti mu suspenzija

Hoće li Amar Osim "preskočiti" derbi Sarajevo - Željezničar?

FOTO: Ines Lučić

Do najveće utakmice bh. fudbala, duela gradskih rivala Sarajeva i Željezničara, ostalo je još devet dana.

Derbi, koji se trebao igrati krajem septembra, odgođen je zbog nastupa Sarajeva u play-offu Evropske lige, a novi termin je 4. novembra u 18.30 sati.

Nekoliko igrača i jednog i drugog tima mora se čuvati kartona, kako ne bi zaradili suspenzije za najveću utakmicu. Među igračima je i jedan trener i to, ni manje, ni više nego Amar Osima.

Strateg Plavih ima dva žuta kartona i stoga će morati biti oprezan protiv Zrinjskog (zaostali meč 6. kola igra se 28. oktobra) i bijeljinskog Radnika (za vikend).

Uz šefa struke tima sa Grbavice, po dva žuta kartona, te im prijeti "hlađenje" su i igrači Semir Štilić, Mustafa Mujezinović, Eldar Šehić i Haris Hajdarević. Olakšavajuća okolnost je ta što bi Osim i neki od igrača suspenzije mogli "odraditi" protiv Radnika, ukoliko žute kartone dobiju u srijedu protiv Zrinjskog.

S druge strane u Bordo taboru, koji do derbija ima samo jednu utakmicu (u petak na Koševu protiv Mladosti), opasnost prijeti četvorici igrača. To su: Tino Sven Sušić, Besim Šerbečić, Haris Handžić i Selmir Pidro.

Utakmicu na Koševu sudit će Irfan Peljto, a asistirat će mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo.   

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga