U kratkom roku

Isplaćene penzije za mart putem BH Pošte

FOTO: BH Pošta

JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo isplatilo je martovske penzije korisnicima koji svoje penzije primaju putem BH Pošte, osim penzionerima koji nisu zatečeni na kućnoj adresi.

Isplata je završena u kratkom roku što potvrđuje nastojanja BH Pošte da nastavi s praksom da penzioneri, koji su im ukazali svoje povjerenje, ne čekaju na svoje penzije.

JP BH Pošta d.o.o Sarajevo uložilo je dodatni napor kako bi, u vrijeme vanrednog stanja uzrokovanog širenjem koronavirusa, penzioneri na vrijeme dobili svoje martovske penzije. Poštari BH Pošte su uz dodatne mjere zaštite, dostavili za tri dana sve penzije penzionerima u Federaciji BiH koji svoje naknade primaju putem BH Pošte. Iako je način uručenja penzija zahtijevao dodatne mjere, u smislu da poštari i penzioneri nisu imali direktni kontakt, a po preporukama Kriznog štaba BH Pošte, penzije su na vrijeme stigle do svojih korisnika.

- S ciljem zaštite radnika BH Pošte i penzionera i dalje ćemo se pridržavati mjera zaštite koje smanjuju mogućnost zaraze i prenosa virusa korona. To očekujemo i od naših korisnika kako posao poštara i šalterskih radnika, ne bi dolazio u pitanje, a time ni propisani rokovi. JP BH Pošta d.o.o Sarajevo maksimalno se zalaže i nastoji sve svoje usluge održati dostupnima, u kapacitetima u kojima je to moguće, u želji da, i u periodu dok traje vanredno stanje, naši korisnici vjeruju BH Pošti u obavljanju svojih svakodnevnih obaveza - saopćeno je iz BH Pošte.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga