Naredba Tužilaštva KS

Istraga u slučaju smrti malene Džene Gadžun: Sarajevska policija u poliklinici "Bejtović"

Po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo iz privatne poliklinike "Bejtović" u naselju Dobrinja izuzimaju snimke videonadzora i dokumentaciju. 

VEZANI TEKST - Preminula dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja

U ovoj poliklinici obavljena je operacija djevojčice Džene Gadžun koja je usljed komplikacija koje su nastupile preminula jučer ujutro. 

Danas su izvršeni i inspekcijski nadzori u Specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji "Dr Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola Prim. dr Suad Rožajac" i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Bejtović".

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo danas su saopćili da se intenzivno poduzimaju radnje dokazivanja u vezi s liječenjem i smrti djevojčice.

- Utvrdit će se da li ima elemenata krivične odgovornosti u vezi sa liječenjem i smrti djevojčice Džene Gadžun - saopćili su iz Tužilaštva KS. 

Dvoipogodišnja djevojčica je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu. Dijete je, kako su kazali roditelji, prije operacije imalo uredno sve nalaze. Nakon operacije curica je pala u komu. Hitno je prevezena u KCUS, gdje su je u životu održavali aparati. U vezi s ovim slučajem policiju je obavijestila Hitna pomoć, koja je i odvezla djevojčicu iz privatne ordinacije u KCUS.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga