Stav na Twitteru

Izvinjenja i pojašnjenja iz Crne Gore još uvijek nema: Abazović se obratio Komšiću, evo šta mu je poručio

Prvi zvaničnik Vlade Crne Gore koji se javno oglasio povodom žestokih reakcija iz Bosne i Hercegovine, zbog čestitke koju je premijer Zdravko Krivokapić uputio povodom neustavnog praznika bh. entiteta Republika Srpska 9. januara, je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.   

On se na Twitteru obratio članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću uz poruku "da Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije".

- Želimo najbolje odnose sa državama regiona. Ruka prijateljstva Vlada Crne Gore pružena je svima, to važi i za Bosnu i Hercegovinu, napisao je Abazović. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je danas kao izraz dubokog nepoštivanja države Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH, čestitke koje je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio povodom obilježavanja neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Čestitke koje su povodom neustavnog dana bh. entiteta RS uputili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, ne poštujući odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, odraz su nepoštovanja prema državi Bosni i Hercegovini i direktan atak na njen suverenitet, poručio je danas i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga