Facebook komentari

Kako su navijači Sarajeva reagovali na dolazak Vinka Marinovića

Veći dio navijača Sarajeva podržao je Marinovića

Novi trener će imati podršku s tribina, ali fanovi i dalje traže odlazak aktuelne Uprave

Vinko Marinović, doskorašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, službeno je imenovan za novog trenera FK Sarajevo.

Bordo klub je objavio kako je postignut dogovor i da je novi trener potpisao ugovor na dvije i po godine.

Marinović će na klupi osvajača duple krune i jesenjeg prvaka BiH naslijediti Husrefa Musemića, čija smjena je izazvala revolt kod većeg dijela navijača Sarajeva. Stoga su fanovi koševskog premijerligaša tražili odlazak Uprave na čelu sa predsjednikom UO Senadom Bilićem i direktoricom Sabinom Buljubašić.

A kako su navijači reagovali na dolazak Marinovića? Sudeći po komentarima na zvaničnoj Facebook stranici FK Sarajevo, imat će podršku s tribina, ali fanovi i dalje traže odlazak aktuelne Uprave.

Pročitajte neke od komentara:

- Sretno Vinko, nadam se da i tebe neće otjerati hinjski ova Uprava.

- Sretno Vinko, jako dobar, odmjeren i kulturan čovjek, veliki profesionalac prije svega. Što se tiče terena više je taktičar nego neko u čijem će se fudbalu uživati i igrati za gol više. Čuvaj se i maximalno se distanciraj od lokalnih mahalaša koji će pokušati da ti se šlepaju i da skaču ko kučići za tobom da bi došli do informacija bilo kakvih. Sretno i povedi nas do titule. Dobar potez.

- Uprava nije postupila korektno prema Husrefu, ali treba ići dalje i dati podršku klubu i Vinku jer Sarajevo je najvažnije... Sretno Vinko i da se na proljeće opet radujemo. ABd.

- Džaba vam sve, morate otići.

- Pa Vinko nije kriv za ostavku Musemića. Za sve nedaće Musemića treba da odgovara stručni štab u FK Sarajevo. Vinku treba dati podršku na njegovom trenerskom putu u budućnosti, a kao trener se dokazao kroz mladu reprezentaciju da ima stila sposobnosti i vrijednosti na klupi. Što se mene lično tiče volio sam ga vidjeti na klupi A našeg sastava jer smatram da bi bio jako dobar u svom poslu. Zato mu želim puno sreće, zdravlja uspjeha u ovim vodama ma gdje i koga da vodi sa klupe i nadam se ako Bog da da će on biti sljedeći trener naših Zmajeva.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga