Potvrdila Gradska uprava

Kasumović potpisao odluku o poskupljenju vode u Zenici

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, kako je i najavio na sjednici Gradskog vijeća Zenica, potpisao je Odluku o poskupljenju vode, odnosno usluga JKP ViK Zenica - potvrdio je Feni portparol Gradske uprave Grada Zenica Dino Pašalić. 

- Valja istaći da će i uprkos poskupljenjima, cijena vode za kategoriju domaćinstva, sve do 1. januara 2023. godine, u Zenici biti najjeftinija u BiH. Moguće da se taj trend nastavi i nakon 2023. godine, u zavisnosti hoće li u međuvremenu u drugim gradovima, također, dolaziti do poskupljenja cijena vode - ističe Pašalić.

Gradsko vijeće Grada Zenica, na sjednici održanoj u četvrtak, sa deset glasova za i pet suzdržanih, odbilo je podržati prijedlog odluke Nadzornog odbora JP ViK Zenica za poskupljenje usluga. Za usvajanje te odluke bila je potrebna natpolovična većina od 16 glasova, dok je podršku za njeno usvajanje dalo samo 10 vijećnika.

Poskupljenje vode realizirat će se sukcesivno, u četiri godine te će u konačnici, 2025. godine, to poskupljenje iznositi 80 posto. 

To znači da bi, a po izračunu iz tog preduzeća, građani čiji su računi do poskupljenja iznosili prosječno 12 KM, plaćati uvećane račune za vodu za oko 9,7 KM. Računi za privredne subjekte bit će uvećani za 120 posto. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga