Izbjegla posjetu

KK Bosna prozvao gradonačelnicu Sarajeva: Da li uzalud čekamo vaš dolazak?

Iz redova bivšeg prvaka Evrope, Košarkaškog kluba Bosna, putem zvanične Facebook stranice prozvali su gradonačelnicu Sarajeve Benjaminu Karić.

Studenti nisu sretni zbog činjenice da je gradonačelnica pogazila dato obećanje da će posjetiti KK Bosna, iako su u klubu spremili i dres s prezimenom gradonačelnice i brojem 4.

- Kažu ko čeka, taj i dočeka...ali realnost je drugačija. Nakon niza upućenih poziva, poruka, emailova i javnih oglašavanja kada su u pitanju gradske, opštinske i kantonalne vlasti, dužni smo objasniti javnosti zašto to i radimo transparentno, jer se evidentno ne radi o slučajnosti, nego o namjeri. Iz godine u godinu se suočavamo sa euforičnim "obećanjima" kako treba podržati KK Bosna, kako je ona simbol grada i države i kojoj se mora pomoći, kako će se izdvojiti finansije (pa čak dobijemo i usmeno iznos)...od kojih se gotovo niti jedno ne ispuni - poručili su iz Bosne, te dodali:

- Skoro tri mjeseca, čekamo na obećanu posjetu gradonačelnice grada Sarajeva. Naglašavamo, posjetu! Kako bi svima bilo jasnije o čemu se radi, gradonačelnica je insistirala na dresu sa njenim prezimenom koji bi joj bio uručen (da je došla) još prije ramazanskog bajrama.
Prođe jedan, prođe i drugi bajram...a mi još uvijek čekamo - očito su razočarani u redovima bivšeg prvaka Evrope iz 1979. godine.

- Da li uzalud čekamo vaš dolazak gradonačelnice? Da li je KK Bosna preko noći prestala biti simbol grada i države? - upisali su na kraju saopćenja iz KK Bosna.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga