Blagdanska čestitka

Komšić: Uskrs je prilika da pokažemo solidarnost i toleranciju

FOTO: Fena

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, uputio je čestitku povodom Uskrsa nadbiskupu Vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i u dijaspori, uz želju da ga proslave u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima.

- U povodu nastupajućeg blagdana Uskrsa, Vama, svim biskupima, svećenicima i vjernicima katoličke vjeroispovjesti u Bosni i Hercegovini i u svijetu, upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da ga proslavite s radošću, u zdravlju i miru sa svojim najbližima. Ovaj veliki blagdan simbolizira novi život i uči nas da poštujemo i uvažavamo jedni druge. Živimo u vremenu velikih iskušenja, ali uvjeren sam da će nam jedinstvo i posvećenost obitelji pomoći da riješimo mnoge životne probleme i motivisati nas da pomognemo drugima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Ne smijemo zaboraviti nikada na bogatstvo multikulturalnosti i multietičnosti koje posjedujemo.  Trebamo da cijenimo jedni druge i ponosimo se tradicijom i običajima, koje smo naslijedili od naših predaka. Njegujmo to bogatstvo, budimo solidarni i tolerantni. Sa najljepšim željama, za dobro zdravlje i porodičnu sreću, još jednom upućujem svima najiskrenije čestitke povodom Uskrsa - stoji u Komšićevoj čestitki. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga